KicsiKözepesNagy

Magazin

2010. december 12., vasárnap - írta bodzazsuzsa

2010. november 27., szombat

A tél nem nagy kedvenc nálam, megviselnek a rövid nappalok, hosszú esték, az, hogy lényegesen rövidebb időbe kell belesűríteni a ház, és az állatok körüli teendőket, és késő délutánra, estére hagyni azt, amit a lakásban is el lehet végezni.
Azonban amikor a havazást ilyen gyönyörű napsütés kíséri, akkor elolvad minden rosszkedvem, felpezsdülök tőle, és teli energiával végzem még a napi "robotot" is.
Bogi kutyámat nélkülözöm most, mert pár napja újra tüzel - ki érti ezt? Alig három hónapja is ugyanezeket a tüneteket fedeztem fel nála...

2010. december 12., vasárnap - írta bodzazsuzsa

2010. november 10., szerda

Ma a szárnyasok vannak porondon. Nem járnak túl jó idők a madarakra. Ez az időszak a vedlés,átalakulás időszaka, s ebben az időszakban a tojástermelés visszaesik. A parasztasszony ilyenkor előveszi a nagykést, és úgy dönt, nem eteti tovább a tyúkot, több hasznot hoz a fagyasztóban üldögélve.
Nálunk is megritkítva van az állomány, férjemuram azonban úgy döntött: Asszony! Hagyd a maradék gyönyörű szárnyasokat élni, nem szekírozlak tovább azzal: hány tojás került ma a spájzba? Ha kell, megveszem a konyhára valót a Spárban! (Ilyen a modernkori...

2010. december 12., vasárnap - írta bodzazsuzsa

Bodzazsuzsa olvasói megszokhatták már, hogy írásai között sokszor kap szerepet a főzés. Ezúttal is az ízlelőbimbókra hat, illetve a képzelőerőre, amíg el nem készíti Ön is. Rajta, próbálja ki!

2010. november 4., csütörtök

Már több, mint egy éve írom falusi naplómat, vendéglátásunkról, életünkről, és az egyik legfontosabb és leggyakrabban készített ételünk még fel sem került a blogba.
Az alábbi képen bemutatott remekmű - bár a fotója is az lenne! - tegnap vendégem asztalán landolt, és az utolsó pillanatban - sűrű elnézés kérések közepette csináltam...

2010. december 12., vasárnap - írta bodzazsuzsa

2010. október 30., szombat

Mai mesém a macsekokról szól, igen, többes számban. Úgy emlékszem, nem írtam róla, hogy a nyáron nálam nyaralt macskák közül egyet örökbe fogadtunk, mert a másikat barátainknál a boxerok sajnos, a másvilágra küldtek. Így Macsó a mi macskánk lett, és Benőke - a baráték kisfia - tudomásul vette, hogy a cicát csak nálunk dögönyözheti és ha hagyja, kinyomhatja belőle a szuszt. Persze, ahogy nődögél ő is, meg a macska is, ez egyre kevésbé drasztikus...

Macsó délceg kandúrrá cseperedett, amilyen csúf volt cicaként, úgy szedi össze magát,...

2010. december 12., vasárnap - írta bodzazsuzsa

2010. október 29., péntek

Azt hiszem, rég nem beszéltem állataimról, ezekről a gyönyörűségekről, napi boldogság- és örömforrásaimról:)) (A bosszankodás, méreg, fájdalom most nem blogtéma)
Kecskéimről írnék pár szót, kiknek létszáma megcsappant, hisz a gidák sorsa beteljesedett...
Talán vemhesek. Bár megírtam: semmi jelét nem láttam aktivitásuknak, míg a bakkecske körükben tartózkodott. Úgy képzeltem, hogy majd én meghatározom, hogy mikor szülessenek gidák, nekem mikor a legjobb, elválasztás, tejtermelés, legelés stb. okokból kifolyólag. Hát lehet, hogy befürdök...

2010. december 12., vasárnap - írta bodzazsuzsa

2010. október 3., vasárnap

Pár száz év alatt óriásit változott a világ. Más a jelentése ma már egy csomó szónak, mint akár a középkorban. Ki a falusi, ki a paraszt? A XX. század óta már pejoratív értelme is van ennek a szónak, ami falusit, a föld megmunkálásából élőt jelenthetett valaha. Én tán az vagyok? Nincs földem, kertem, mégis tartok állatokat, s ráadásul városból jöttem ki falura. Akkor most én paraszt vagyok vagy sem? Magam semmiképp sem definiálnám parasztnak, de még falusinak is csak csínján...magamat. Akkor az én falusi vendéglátásom most micsoda? Ezer...

2010. december 12., vasárnap - írta bodzazsuzsa

2010. szeptember 26., vasárnap

Ha szeptember, akkor szüret, ha szüret akkor mulatság is, és sok-sok helyen borvigadalom, e nemes nedű ünneplése, jókedv, kacagás, poharak koccintása, borok kóstolgatása.
A minap mi is hasonló élményekért indultunk neki a Somlónak, ami talán a legkisebb borvidéke Magyarországnak. (Bár újabban emlegetik a pannonhalmi-apátsági borvidéket is, mint legfiatalabbat)
Persze volt a kirándulásnak üzleti oka is, hisz egyrészt kapcsolatokat keresgélünk vendéglátásunkhoz, illetve jó borokat esetleges borvacsorákhoz a falusi vendéglátásba, másrészt...

2010. december 1., szerda - írta admin

Laikus szállodás honlaptulajdonosok, akik még csak kóstolgatják az internet
lehetőségeit, sokszor válnak megtévesztés áldozatává. Ennek oka vagy bizonyos cégek direkt vagy tudatlanságból eredő megbízhatatlan információi, vagy a keresőoptimalizálás összetettségéből eredő kezdők számára átláthatatlan tudásáradatból adódnak. Néhány tévhitet szeretnénk most helyre tenni.

Egyúttal jelezzük, hogy azon partnereink, akik megjelennek a www.kutyasszallasok.hu oldalunkon, a keresőoptimalizálás terén is profitálnak együttműködésünkből.

A Google természetes (organikus)...

2010. december 1., szerda - írta admin

1989-es alapítása óta idén 22. alkalommal került sor a hazai turizmus legrangosabb elismerésének, a Pro Turismo díjnak az átadására. Az ünnepélyes eseményre az Országház delegációs termében került sor, meghívott szakmai vendégek előtt.

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Bánki Erik, az Országgyűlés Sport-, és Turizmusbizottságának elnöke, valamint Dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a minőségi turizmus iránt elkötelezett, munkájukkal és színvonalas szolgáltatásaikkal a szakmának példát...

2010. december 1., szerda - írta admin

Pályázz, hogy nyerj egy ingyenes állatvédői oktatást kutyás bemutatóval, valamint egész osztályodnak és tanáraidnak egy-egy szép és hasznos állatvédő asztali naptárat, minden héten érdekes és tanulságos történetekkel, hasznos tanácsokkal az állatokról és a felelős állattartás mikéntjéről.
A pályázatunk határideje: 2011.01.02.
Címünk: kardosszilvi@gmail.com vagy jutka@zoldzebra.hu

A pályázat további részletei a Zöldzebra oldalán olvasható. Kattints ide!

Megjelenítés: