KicsiKözepesNagy

Magazin

2010. november 20., szombat - írta admin

Ugyan nem kapcsolódik szorosan az oldalunk témájához, de egyrészt érdekes kezdeményezés, kíváncsiak vagyunk, meddig jutnak, másrészt mégiscsak egy Puli nevét adta hozzá.:)

Röviden összefoglalva, miről is szól ez az egész:
"Az űrutazás mindig is rendíthetetlen, állami monopólium volt, manapság azonban egyre többet hallani űrturizmusról, földkörüli űrszállodák terveiről. Egyesek ennél is távolabb tekintenek: a tabukat döntögető X Prize alapítvány a Google-lel közösen kiírta a Google Lunar X Prize versenyt, melynek célja, hogy bebizonyítsa, el lehet jutni égi kísérőnkre...

2010. november 16., kedd - írta admin

Egyre több magyar szálloda hirdeti magát kutyabarátként, de legtöbbször ez mindössze annyit jelent, hogy a kutyákat beengedik a hotelbe; csak felár van, plusz szolgáltatások nem nagyon. Pedig lehetnének, ahogyan azt az ausztriai példák is mutatják. A szomszédban vizes tál, saját hűtőszekrény a kutyatáp tárolására, és külön kutyafekhely kialakítása is beletartozik az árba.

Igen, Ausztria néha nagyon távolinak tűnik. De mi tudjuk, hogy már itthon is sok olyan szállás és vendéglátóhely van, ahol igenis szívesen látnak minket, kutyásokat. (többek között ezért is született...

2010. november 14., vasárnap - írta admin

Pár éve végre mi is boldog kutyatartókká válhattunk, bár ez kicsit szimplán hangzik, mivel a kutya nálunk családtag.
Nem túlzás azt mondani, hogy azóta alaposan megváltozott az életünk. Átalakultak mindennapjaink, új két- és négylábú barátaink lettek, új hobby-kat fedeztünk fel, és hozzájuk rengeteg utazás is társult. Más dolgok lettek fontosak számunkra, az utazások szervezése, a szálláshelyek kiválasztása során is.

Korán feltűnt, hogy amikor itthon kerestünk olyan szálláshelyet, ahol kutyánkkal is fogadnak minket, egyáltalán nem volt olyan egyszerű, mint gondoltuk....

2010. november 14., vasárnap - írta admin

Egy régi vágyunk teljesülhet be a Kutyasszallasok.hu elindulásával.Ahogy láthatod (kérjük, engedd meg, hogy mi, kutyások tegeződjünk!) elindult a béta verzió, vagyis az "éles teszt".Mit jelent a "béta" verzió? Hogy a háttérben még folynak kisebb javítások, még nem érhető el teljesen minden funkció, még nincs minden oldal teljesen feltöltve, és az adatbázis is folyamatos bővítés alatt áll, hogy a legnagyobb ilyen jellegű website legyen itthon. De a legfontosabb dolgok működnek, és már most sok szállás és rengeteg hasznos infó elérhető már az oldalon!Mi ez az oldal?
Az első...

2010. november 13., szombat - írta admin

Kedvenceinkre nagyon sok veszély leselkedik a házban, és a ház körül egyaránt. Nagyon sok vegyszert használunk a mindennapi életben, melyek teljesen megszokottak, és nem is fordítunk rá különösebben nagy figyelmet. A háziállataink találkozása ezekkel a vegyszerekkel azonban könnyen végzetes lehet rájuk nézve. Néhány vegyszer szerencsétlen módon kellemes illatú, sőt jó ízű is, így a kutya vagy macska megeheti azokat. Az ilyen esetekben tetézi a bajt, hogy nagyon sok ezek közül a vegyszerek közül úgynevezett "elnyújtott hatású". Amennyiben nem látjuk, amikor a kutyus belenyalt...

2010. november 13., szombat - írta admin

"A kutya az ember legjobb barátja" - tartja a mondás. Ez igaz is, tanúsíthatja minden kutyatartó gazdi: kedvencünk mellettünk van jóban-rosszban, hűséges, ragaszkodó, gyengéden játszik a gyermekekkel, elkíséri gazdáját sportolni vagy kirándulni, szórakoztató partner, remek társ. Mégis, gyakran hallunk olyan esetekről, amikor ennek az idilli állapotnak az ellenkezője igaz: a kutyák emberre támadtak. Vajon ilyenkor mi a kiváltó ok? Kinek a felelőssége? Természetesen az emberé, aki nem bánik megfelelően az állattal. Azonban leggyakrabban nem a megtámadott emberé, hanem az aktuális...

2010. november 13., szombat - írta annazara

2010. szeptember 28., kedd

Jó két órás sétán voltunk. Két és fél órát bóklásztunk erre-arra a sötét városban. Többször elengedtem a lányokat dolgukat végezni, de leginkább sétáltunk.
Sajnos a tempó nagyon lassú, Sallyke nem hajlandó gyorsabban jönni.
Amint lesz rá anyagi keret, elviszem röntgenre. Szerintem vacak a hátulja, a hátsó lábai futás közben konkrétan összekócolódnak, és a térdeit is meg szeretném nézetni. Következő hónap elején megnézzük.
Arra gondoltam, hogy talán a hidegebb, nedvesebb időben fájdalmai lehetnek, hiszen a sokéves túlsúly miatt...

2010. november 13., szombat - írta annazara

Tegnap ment a Jóbarátok a Viasat-on. 'A legrosszabb hálaadás'.
Mikor Joey feje beszorul a pulykába. :))))

Na hát, én is hálás vagyok.
Hálás vagyok a lányaimnak, hogy a délutáni sétától (kb. este 5-6 óra volt az utolsó pisi ideje!!) reggel 6-ig aludtak a helyükön, mozdulatlanul, csendben. Sally is.
Na nem azért nem vittem le őket este, mert nem akartam, hanem mert nem tudtam. Belázasodtam, és egyszerűen nem bírtak el a lábaim.
Már lement a lázam (nem vettem be semmit, nem volt otthon fázós rendőrkutya (cold-rex :)), csak annyira rosszul aludtam, hogy most egy adag mosott kakinak...

2010. november 13., szombat - írta annazara

2010. szeptember 26., vasárnap

Tegnap, kihasználva a jó időt (amiről tudtuk, vasárnapra semmi sem marad belőle), Csalánosiban indítottuk a napot. Mi a lányokkal fél 7-kor érkeztünk, de 8 körül befutottak Zengőék is.

És végre, végre, végre sikerült úgy lefotóznom a lányokat, hogy Sallyke ott és úgy maradt, ahogy én akartam.
Korábban spontán közös fotók készültek, azaz ha Sallyke feküdt valahol, Zarát melléfektettem, mert ugye ő tud helyben maradni. Sally is - ha akar.

Na tegnap leültettem őket egymás mellé.
Sally persze szabotált eleinte. :)))
Először lefeküdt....

2010. november 13., szombat - írta annazara

2010. szeptember 19., vasárnap

Ma délután megint csak nem tartott vissza minket az esős idő.
Kimentünk a Csalánosiba a lányokkal, előtte felszedtük Cintiát. Az erdőben pedig Zengő, Jammy, és gazdik is csatlakoztak.

Mivel a tóparton megbeszélt találkát egy ott vidáman legelésző paci meghiúsította, átsétáltunk a régi mezőnkre.
No nem volt a lóval semmi baj, leszámítva, hogy atom egyedül volt, és nem tudtuk, mit reagálna egy kutya kedves közeledésére.

Ebzetek jót játszottak, mi szépen lassan átáztunk, de sebaj.
Értük mindent.

Mikor hazaindultunk,...

Megjelenítés: