KicsiKözepesNagy

Kiosztották az idei Pro Turismo díjakat

1989-es alapítása óta idén 22. alkalommal került sor a hazai turizmus legrangosabb elismerésének, a Pro Turismo díjnak az átadására. Az ünnepélyes eseményre az Országház delegációs termében került sor, meghívott szakmai vendégek előtt.

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Bánki Erik, az Országgyűlés Sport-, és Turizmusbizottságának elnöke, valamint Dr. Horváth Endre, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a minőségi turizmus iránt elkötelezett, munkájukkal és színvonalas szolgáltatásaikkal a szakmának példát mutató szakembereknek, vállalkozóknak nyújtotta át a bronzplakettet.
A nemzetgazdasági miniszter értékelésében kiemelte, hogy a turizmus már volt és ismét lehet a magyar gazdaság hajtóereje, és eközben jelentős munkahelyteremtő ágazat. Mind a hét díjazott a kiváló minőséget kínálók közül került ki. A jövő évtől ők is részt vesznek a következő évi díjazottak jelölésében.

Dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója a díj átvételekor elmondta, hogy a múzeum vendéget vár, hogy megmutathassa mindazt, ami nálunk a legjobb a hazai és nemzetközi kulturális örökségből. Munkájának sikerét bizonyítja a kiemelkedően magasra nőtt látogatói létszám, valamint a fiatalokat, időseket és hátrányos helyzetűeket elérő speciális programjaik.

Dr. Bátorfi Béla, a Bátorfi Fogászat tulajdonosa és vezetője szakterületének határon átnyúló hatására hívta fel a figyelmet és állami támogatással, hozzáértő szervezéssel még jobb eredmény elérhetőségét prognosztizálta.

Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa arról beszélt, fontos számára a helyi vállalkozásoktól és termelőktől beszerzett alapanyag, valamint a hazai borkultúra megismertetése.

Gulyás Gábor, a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója készítette 2004-5-ben munkatársaival Debrecen közép-, és hosszú távú, kulturális alapú városfejlesztési koncepcióját. 2006 óta vezeti a MODEM-et, amely a határokon átívelő régió meghatározó művészeti központja lett. Mint mondta, a Max Weber idézet szerint, ha a lehetőség nem kopogtat be az ablakon, a legjobb, ha építünk egy ajtót. Így elérhető, hogy a kulturális értékeket kereső turisták, de a fiatalabb korosztály számára is élményt nyújtson a MODEM, egyúttal oldódik a Budapest központú kulturális és turisztikai kínálat is.

A Horváth Tihamér, Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő tulajdonosa, ügyvezető igazgatója által megvalósított idegenforgalmi fejlesztés a térség egyik gazdasági motorja, területfejlesztési alapja lett; gyógyvize révén a magyar családok kedvelt fürdő és üdülőhelye. Kezdeményezője és támogatója volt a Balaton körüli kerékpárút kiépítésének. A 2011-ben bevezetendő Széchenyi Pihenő Kártya szellemi atyja. Munkatársai nevében is köszönte a kitüntetést. Hisz a hazai alapanyagokban, a helyi tudásban, a magyar hazaszeretetben, vendégszeretetben és tisztességben.

Szervánszky László mestercukrász, a soltvadkerti Szent Korona cukrászda tulajdonosa négy évtizede működteti egyre népszerűbb családi vállalkozását. Munkáját az évek során több díjjal is elismerték; 2005-ben a Szent Korona cukrászda elnyerte az „Év cukrászdája” címet. Városa díszpolgára lett, majd 2009-ben a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestületétől Életmű-díjat kapott. A díjat később veszi át, mert az átadás napján Luxemburgban a cukrász VB résztvevője volt.

Hetedikként Alfred Hackl, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa vezérigazgató vehette át a kitüntetést. A gazdag nemzetközi pályát befutó szakember vezetése alatt a szálloda idén az European Health & Spa Award keretén belül a Best Destination Spa kitüntetésben részesült, ezáltal öregbítve a magyar spa és wellness turizmus hírnevét. Célja, hogy a szálloda vendégei a várost is megismerjék és megszeressék. Minél több helyi élelmiszer alapanyagot kíván felhasználni, segítve a környék termelőinek biztonságos megélhetését. Sárvár turisztikai fejlesztését fontosnak tartja, hogy a fiatalok célokat, motivációt kaphassanak, hogy hosszabb távon is itt képzeljék el a jövőjüket.

Forrás: TTG Hungary

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!