KicsiKözepesNagy

Piacon és bevásárlókörúton

2009. szeptember 25., péntek

Ezen a gyönyörű, nyáriasan meleg napon elkapott a "piacolós" kedvem, így beautóztunk P.-ra a hétvégi zöldség-gyümölcs bevásárlásunkat megejteni. Mindig rabul ejt a piacok forgataga, és pláne ezidőtájt a választék bősége, és az árak olcsósága. Imádok a kofákkal beszélgetni, alkudozni, és mindig rám tudják sózni a portékájukat :) Szőlő, alma, körte, rebarbara került a kosárba és a hétvégi levesnek való zöldségeket is megvettem.

A halasboltban pedig hozzájutottam pisztránghoz, s a fantáziám újból működésbe lépett, aminek a következménye a mai ebéd lett, receptjét megosztom veletek:

Roston sült pisztráng krumplipürével, rebarbaramártással

A pisztrángot megtisztítottam, fejétől-farkától megszabadítottam. (A macskáknak is kell valami...) Két centis darabokra vágtam, és só-bors-olaj-citromlé keverékével jól bedörzsöltem, a sütő grillrácsán 5 perc alatt puhára sütöttem.

Krumplipürét készítettem másfél kiló krumpliból, vajjal, tejjel, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítettem.

A rebarbaramártáshoz a növénykét vékonyan meghámoztam, karikára vágtam, és kevés vízben puhára főztem. Fahéjjal, vaníliás cukorral édesítettem - aki nem ismeri: a rebarbara alapból savanykás ízű, némi cukrozás nem árt neki. Tejszín és liszt keverékével összeturmixoltam, az eredmény a képen látható.

Forrás: http://egycseppbodzas.blogspot.com

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!