KicsiKözepesNagy

A gazdi segíthet a legtöbbet

A házi kedvenc gyógyulása érdekében fontos az állatorvos és a kliens közti jó kommunikáció.

Minden beteg jószág esetében a gazdi az, aki a legtöbbet tud segíteni az állatorvosnak a pontos diagnosztika felállításában.

Az állatorvosok 50%-ban a gazdi segítségével tudják meghatározni milyen betegséggel állnak szemben, hiszen ők azok, akik nap mint nap kedvencükkel vannak és észlelik az állaton történt elváltozásokat. Sokan nem veszik komolyan egy betegség szemmel látható jeleit és csupán a probléma súlyosságának beálltával keresik fel az állatorvost, azonban sok betegség teljes mértékben kizárólag a kezdeti stádiumban orvosolható.

Fontos, hogy a kliens megfogadja és betartsa az állatorvos tanácsait, ha visszarendeli, akkor mindenképpen vissza kell vinni a jószágot, ha nem is látszik feltűnően a betegség, az attól még lappang és orvoslásra szorul. Ha a gazdi időbeosztása nem engedi, hogy a visszarendelt napon felkeresse az állatorvost, akkor legalább telefonon kérjen tanácsot, hogy valóban a leghatékonyabb módszerekkel segítse kedvence gyógyulásának folyamatát.

Ha az állatorvos otthoni kezelést ajánl, akkor a gazdik is áldozatot kell hozzanak az állatok gyógyulása érdekében. Ha az állatot eltiltják valamilyen tápláléktól, akkor azt valóban meg kell vonni tőle. Több kliens humán gyógyászatban használt gyógyszerekkel kísérli meg az állat meggyógyítását, azonban azok nem biztos, hogy hatékonyak, esetenként akár árthatnak is.

Forrás: http://www.szatmar.ro/

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!