KicsiKözepesNagy

Lakkoznád a kutyád karmát?

David Beckham májusban rózsaszínűre festette Coco névre hallgató bulldogjának karmait, így újra fellángolt ez a vicces divat.

Nem újdonság a kutyáknak, macskáknak készült körömlakk, hiszen 2005-ben, a Düsseldorfban rendezett kozmetikai vásáron mutatták be az elsőt.
Elmerenghetünk, vajon mit szólna kedvencünk egy virágosra festett körömhöz, de a gyártó szerint az állatpszichológusok sem aggódtak az állatok lelkivilágáért.
2007-ben már az egyik legnagyobb körömlakkgyártó cég is kihozta a kutyáknak készült termékét, méghozzá 28 színben!
A körömlakk természetes növényi alapanyagokból készül, mint az aloe vera, hínár, zöldtea kivonatok, de van benne E-vitamin is. Ugyanakkor az alábbiak is szerepelnek az összetevők között: Butyl Acetate, Ethyl Acetate, Nitrocellulose, Acetyl Tributyl Citrate, Isobutyl Acetate, Isopropyl Alcohol, Polyester – úgyhogy megkérdeztük dr. Landauer Krisztina állatorvost, árt-e kedvencünknek, ha lerágja a színes lakkot.
– Szerintem a kutya az kutya és nem Barbie baba. Egészségügyi szempontból is aggályosnak tartom a lakkozást, mert a körömlakk lerágása allergiát, illetve enyhe emésztési zavart is okozhat, ami hosszútávon akár mérgezéshez is vezethet. Körömágy-gyulladásnál annak bakteriális, illetve gombás elfertőződése is könnyebben előfordulhat.

Bár a kutyásszállások.hu nem híve az ilyen típusú \"kutyaápolásnak\", de ha valaki mégis kipróbálja kedvencén, akkor az alábbi tanácsokat mindenképpen tartsa szem előtt:

Ha lakkoztok, figyelj kedvencedre, amíg a lakk szárad, és utána se hagyd, hogy rágja.

Ha kutyusodnak szeretnéd kifesteni a karmait, akkor olyan időpontot válassz, amikor nyugodt.
A lakkozásnak mókás tapasztalatnak kellene lennie a számára is!

Elegendő egyszer átkenned a karmokat. Amikor elkészültetek egy manccsal, mindig simogasd, dicsérd meg a kutyusodat, hogy jó emléke maradjon.

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!