KicsiKözepesNagy

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, Békéscsaba

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, BékéscsabaIdőpont: 2011. június 9-13.
Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok és zöldövezete

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, mely Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválja és egyetlen Csülökparádéja, ahol a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei.
A rendezvényen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeit, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is.
A rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése.

A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára.
A több napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Mintegy harminc fajta sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők.
A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják. A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak a Békés megyei Culinary Team olimpiai érmes mesterszakácsok és szakácsmesterek részvételével.
Szombaton a baráti társaságoké a főszerep, amikor is a Csülökpörkölt főző- és a szabadtűzön készült csülkös ételek főzőversenyén megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal.

További információ: www.csabaisorfesztival.hu


Kutyás szálláshely ajánlataink a környéken:
Central Apartman
Hunguest Hotel Erkel
Belvárosi Vendégház

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!