KicsiKözepesNagy

Kutyastrand is van ma már az Adriai-tengernél

Ingyenes wi-fi internet, éjszakai fürdőzést lehetővé tevő világítás és a négylábú kedvenceknek kijelölt kutyastrand is van ma már az Adriai-tenger horvátországi szakaszán.

A turisták minél szélesebb körének kiszolgálása vagy csábítása érdekében egyre több, eddig kevésbé elterjedt szolgáltatásokat kínálnak a horvátországi partok mentén. Abbáziában (Opatija) például a strandokon ingyenes wi-fi kapcsolattal internetezhetnek azok, akik a pihenés alatt sem tudnak vagy akarnak megszabadulni számítógépüktől. Az MTI tudósítója úgy tapasztalta, hogy valamennyi kijelölt fürdőhelyen elérhető szolgáltatás ráadásul széles sávú elérhetőséget jelent.

Splitben azokra is gondoltak, akiknek éjszaka támad kedvük a fürdőzéshez. A kikötőhöz és a vasútállomáshoz egyaránt közel fekvő Bacvice strandon sötétedés után óriási reflektorok világítják meg a tengert, a homokkal feltöltött, sekély vízben még gyerekcsoportok is pancsolnak. Akik négylábú kedvenceikkel együtt töltik a nyaralást, tudhatják, hogy a kijelölt strandokon tilos kutyákat fürdetni. Pulában, a Verudela félszigeten azonban van számukra külön strand, ahol a kutya melegben az ebek is lehűthetik magukat a habokban.

Forrás: MTI

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!