KicsiKözepesNagy

Kutyaszánhajtó tanfolyam Ausztriában

Nem szállodában, panzióban szállnak meg a síelni érkező sportosabb vendégek, családok, baráti társaságok Ausztriában; inkább választják a hegyi üdülőfalvakat.

Margot Bachbauer, a Stájerország idegenforgalmi hivatalának képviselője elmondta, nemcsak síberuházásokat, új felvonókat és több funkcionális épületet adnak át idén, mint a Planet Planai, hanem olyan szolgáltatásokat nyújtásával is készülnek a téli szezon közeledtével, amelyekkel eddig nemigen találkozhattak másutt vendégeik. Például kutyaszánhajtó tanfolyamot indítanak, iglu- és bivak kunyhóépítést tanulhatnak vállalkozó kedvű jelentkezők, sőt, az éjszakai mínuszok során ki is próbálhatják, hogy mennyire sajátították el a szakma csínját-bínját. Rövid síelős hétvégéket is szerveznek tekintettel arra, hogy sokaknak nem jut ideje, pénze arra, hogy egy teljes hétig hódoljon szenvedélyének.

Új trend az is, mint arról a Schladming-Dachstein régió képviselője, Hermann Gruber beszámolt, hogy náluk idén elsősorban - előzetes foglalások alapján - az ún. almdorfok, azaz magasan fekvő üdülőfalvak télen a keresettek, azaz nem szállodába, panzióba érkeznek szívesen a sportos vendégek, hanem nagyobb családok, baráti társaságok inkább házakat vesznek ki.

A Murtal régió képviselője, Petra Moscher kiemelte, hogy egyik kedvenc vendégcsalogató program náluk a Turrach-i levesfesztivál, amikor arra vállalkozik minden fogadós december 3-5 között, hogy kiadós leveseket készít ő maga vendégei részére.

Felső-Stájerország képviseletében Claudia Fischer arról számolt be, hogy idén náluk a Brett'ln lesz a sztár, azaz a léc, minden ekörül forog majd a téli szezon idején. Olyan korhű múzeumot nyitnak például egy hegy tetején, ahová annak idején a sílécekkel gyalogolt fel mindenki (felvonó nem lévén), ott tehát olyan eszközöket mutatnak be, ami a régi korok sportos világát idézi.
Forrás: Vendég & Hotel

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!