KicsiKözepesNagy

Lovak

2009. december 7., hétfő

Az elmúlt héten hazaköltöztettük barátainktól Malátát és Fügét - két gyönyörű lovunkat, úgyhogy teljes az állatlétszám itthon! A ménes-projekt kicsit félbemarad most, talán egy-két hétnek még el kell telni, mire mi is fogadni tudjuk a vendéglovakat.
Lovaink nagy lendülettel vették birtokba a legelőjüket, ami két hónapos távollétük alatt kicsit helyrejött. Már amennyire így őszutón ezt el lehet képzelni :) Mindenesetre kéthavi trágya és letaposás hiányzik róla...

Addig, amíg lovainkban gyönyörködtünk a legelőn, a csodaszép napsütésben szellőztetés miatt nyitva hagytuk az ajtónkat, s mire visszaérkeztünk, a fenti kép fogadott minket. Gitta az összes kecskénk közül a legkíváncsibb, igaz, ő itt is született minálunk, saját nevelésünk, és hát ismer minket. Ez a merészség azonban még tőle is szokatlan!
Még szerencse, hogy az őrizetlenül hagyott cicege-alapanyag nem került a bendőjébe: még időben érkeztünk! Így kisütése után fotót is készíthettem egyik kedvenc ételünkről, amit felénk tócsinak hívnak, de ismerik cicege, görheny néven is. Elkészítése annyira egyszerű, hogy csak azért írom le, hátha van, aki még nem csinálta:

Hozzávalók

1 kg krumpli lereszelve
4-5 púpozott evőkanál liszt
só, bors ízlés szerint
1 fej vöröshagyma lereszelve

A hozzávalókat összekeverem, jó 20 percet állni hagyom, hogy a krumpli levet eresszen. Ezután a masszából evőkanálnyi mennyiségeket a forró olajba szaggatok, ellapítom, és pár percig mindkét oldalukat pirosra sütöm. Forrón, tejföllel, reszelt sajttal tálalom. Szaporán kell sütni - mint a palacsintát - mert ahogy sül, úgy kapkodják ki a kezem alól (Zsófi lányom és Feri)

Forrás: http://egycseppbodzas.blogspot.com

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!