KicsiKözepesNagy

Bogi kölykei

Most már bemutathatom Bogi elsőszülött alomját, hisz pár hete előbújtak, és már az udvar többi lakójával ismerkednek. Reggel bűbájos csaholással köszöntenek, és szinte gurulnak felém, olyan gömböcök. Maszat és Bonca névre kereszteltük őket. Jópofa jeleneteknek vagyunk szem- és fültanúi, amikor például anyjuk a munkáját végezve terel, a két kölyök riadtan húzódik vissza a fészekbe: kik ezek a hatalmas állatok, és az anyu miért akarja megenni őket? A tyúkokkal ugyanez a helyzet, mennének hozzájuk ismerkedni, ám csak egy koppintást kapnak a fejük búbjára: Júj, ez fájt...!

A kecskék érdeklődéssel szemlélik az új jövevényeket, Gitta azért a szarvával már megismertette őket, igaz, csak jámborul. Még a cicák is ismeretlenek számukra, de szemmel láthatóan élvezik a sokadalmat. Ha valamitől félnek, az a gyöngyösök hangja, nem győznek visszaiszkolni a szénabála mögé, ha azok rázendítenek a rikácsolásra.
A kölykök már szépen kóstolgatják a húslevest, egy kis rizzsel felfőzve, s napról napra nagyobb az étvágyuk és az életkedvük:))

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!