KicsiKözepesNagy

Legnépszerűbb hazai városok 1. rész: Hévíz

A mai nappal új cikksorozatot indítunk útjára a kutyásszállások.hu oldalon. A turisták körében legnépszerűbb magyarországi városok közül minden héten egy újabb városról adunk egy kis ízelítőt – természetesen kicsit kutyás szemmel is. Az első ilyen város Hévíz.

Sokan talán úgy gondolják, hogy a gyógyvizes és wellness turisztikai célpontok nem igazán jók kutyás üdüléshez. Pedig nem így van! Egyrészt az oldalunkon böngészve is látható, számtalan wellness hotelbe is magunkkal vihetjük kedvencünket (attól, hogy wellness hotel, még nem csak egy nagy medencéből áll, ahová nem lehet bevinni a kutyát), de számtalan más szálláshely is található a Hévízhez hasonló településeken. Másrészt mi 1-2-3 órára nyugodtan a szálláson hagyjuk kutyáinkat. Amíg mi fürdünk, vagy épp (nem kutyás helyen) ebédelünk, addig ők nyugodtan pihennek, alszanak. Termálvízben egyébként sem szabad túl sokáig időzni, annyit pedig kibírnak. Ráadásul ezeken a településeken és környékükön számtalan látnivaló, kirándulási lehetőség van, így sétáltatással egybekötve kellemesen kikapcsolódhatunk velük.
Mindenkit arra biztatunk, bátran menjen ilyen városokba, településekre is kedvencével, felüdülés kutyának és gazdinak egyaránt!

Holt található?
Hévíz Délnyugat-Magyarországon, Zala megyében fekszik. Itt található a világon egyedülálló természetes tőzegmedrű gyógytó.

A város megközelítése
- Közúton:
Budapest felől az M7-es autópályán közlekedve Balatonszentgyörgy irányába, majd Keszthelyen át juthatunk Hévízre. Sopron felől pedig a 84-es számú főúton haladva.
- Vonattal:
Hévíz nem rendelkezik vasútállomással. A közelben legközelebb Keszthelyen található állomás. Innen menetrendszerinti buszjárattal vagy taxival lehet a városba jutni.
- Busszal:
Menetrendszerinti buszok közlekednek az ország nagyobb városaiból Hévíz érintésével. De elérhetők nemzetközi buszjáratok is.

Megjegyzés: Vonattal és busszal utazók tartsák maguknál a kutya oltási könyvét és legyen kéznél szájkosár! A kutya méretétől (és néha busztársaságtól) függően szükség lehet menetjegy megváltására. Mindig tartsunk magunknál ivóvizet és a ma már sok helyen kapható, kicsire összehajtogatható itató tálkát, vagy kulaccsal egybeépített itatót! Legyünk tekintettel a többi utazóra is, ne okozzunk kellemetlenséget útitársainknak.

Egy kis történelem
A fürdőhely története már a történelem előtti korokba nyúlik vissza. A Hévízi-tó gyógyító hatása már - valószínűleg - a rómaiak által is ismert volt. A város fejlődését a turizmusra alapozza. A KSH adataiból kitűnik, hogy Budapest után Hévízen a második legtöbb az eltöltött vendégéjszakák száma, és ez nyilván nem véletlen. Töretlen népszerűségét természetesen elsősorban a területén található gyógyító hatásáról is ismert tónak köszönheti. A mára már több mint 200 éves fürdőhagyományokkal rendelkező gyógyhelyet évente több százezer turista keresi fel.
Hévíz a Magyar Fürdővárosok Országos Szövetségének tagja.

Nevezetességek, látnivalók és kutyasétáltatási lehetőségek:
- Védett lápterület, véderdő és park / Kutyasétáltatási lehetőség
- Schulhof sétány és a Sétáló utca / Kutyasétáltatási lehetőség
- Szentlélek római katolikus templom
- Egregyen - Hévíz egykor önálló településén - áll a 13. századi Árpád kori templom.
- A településen áthalad az Országos Kéktúra.
- Egregyi borozók
- Református-Evangélikus Templom
- Egregyi Jézus szíve Templom
- Városháza és a Városháza előtti tér, Nymphae díszkút / Kutyasétáltatási lehetőség
- Hévíz város Pantheonja
- Szent András a kereszten
- Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
- Halott római katona sírja
- Történelmi villák

Megjegyzés: Bárhová is visszük kedvencünket sétálni, legyen nálunk kakis zacskó, és használjuk is. Ügyeljünk a szálláshelyünk tisztaságára is!



Kutyás vendéglátó- és szálláshelyek a településen:
- Anett’s Villa
- Hunguest Hotel Panoráma
- Korona Étterem Panzió
- Spa & Wellness Hotel Fit
- Timpa Apartman


Népszerű úticélok a régióban:
Balatonfüred, Siófok, Veszprém, Zalakaros, Keszthely, Tihany

Balatonfüred
Tegyenek egy sétát a páratlan szépségű, platánokkal végigültetett Tagore sétányon, esetleg egyen egy jó rántott halat egy kerthelyiségben. Nézze meg a Koloska-völgyet, a Lóczy barlangot vagy a Jókai kilátót. Érdekes rendezvény lehet például az Első Hajó fogadás, az Anna bál, a Nemzetközi Költőverseny és Költőfesztivál, az öbölátúszás vagy a Balatonfüredi borhetek.

Siófok
Érdemes megnézni Siófok kikötőjét, ami a legnagyobb hajóforgalmat bonyolítja a Balatonon. Érdekesség a kikötővel egybeépült Sió-zsilip, amellyel a szakemberek a folyó vízszintjét szabályozzák. A település központjában magasodik a víztorony, a város 45 méter magas jelképe. A városban fesztiválok, koncertek, sportesemények, kiállítások váltják egymást.

Veszprém
Látogassanak el Veszprémbe, a királynék városába, és tekintsék meg Magyarország első és legrégibb székesegyházát, a Szent Mihály-bazilikát. A fontos látnivalók közé tartozik az Érseki Palota, a Gizella-kápolna, a Gizella királyné Múzeum és a Szent György-kápolna is. Veszprémet az év minden szakában élénk kulturális élet jellemzi. Három színház és fesztiválok sora szórakoztatja egész évben az odalátogatókat.

Zalakaros
A város és környezete kiválóan alkalmas az aktív szabadidős tevékenységekhez, így például a kerékpározáshoz, a lovagláshoz, horgászáshoz és vadászathoz. Sétálhatnak a város parkjaiban, bejárhatják a Parkerdő útvonalait és hosszabb-rövidebb túralehetőségek közül választhatnak. A település szinte minden napra kínál programot.

Keszthely
Keszthely fő nevezetessége a Festetics-kastély. A gyönyörű barokk épület az ország harmadik legnagyobb kastélya, igazi főúri palota, érdemes tehát megnézni. A kastély parkjában kerül megrendezésre július-augusztus hónapban a Keszthelyi Nyári Színház.

Tihany
Tihany legismertebb látnivalója az apátsági templom és rendház. A vitorlássport szerelmeseit jól felszerelt kikötők várják, a horgászok a Belső-tónál is hódolhatnak szenvedélyüknek. A tihanyi nyár művészeti eseményekben, programokban gazdag. Július közepétől augusztus közepéig tartanak a Tihanyi Zenei Hónap rendezvényei, benne a Tihanyi Ünnepi Játékok daljáték és operaelőadásai.


További hasznos információk

Állatorvos a közelben:
Dr. Belák Gábor
Cím: Keszthely, Deák F. u. 41.
Telefonszám: +36-30-973-7039
Térkép

Dr. Koósz Attila
Cím: Keszthely, Bolyai u. 3.
Telefonszám: +36-30-238-1455
Térkép

Állatpatika és állateledelbolt:
Béres Agrár-kereskedőház Kft.
Cím: Keszthely, Rózsa u. 4.
Telefonszám: +36-83/321-282
Nyitva tartás: H-P 9:00-16:30, SZ 9:00-12:00
Térkép




Tartalmas kikapcsolódást kívánunk!

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!