KicsiKözepesNagy

Isabelle és a kistigrisek

Csodálatos történet Kansasből: egy golden retriever nevelte az anyjuk által magukra hagyott fehér tigriskölyköket. Megható képek és videó!

A kansasi Safari Zoological Park újdonsült lakói, Nasira, Anjika, és Sidani élete nem indult valami fényesen. Alig néhány órával a születésük után az anyjuk magukra hagyta, és nem volt hajlandó szoptatni őket.

A három bengáli tigris élete hajszálon múlott, de a gondozók szerencsére megtalálták a megoldást, méghozzá saját kedvencük, egy golden retriever kutyus személyében. Isabelle saját kölykeinek felnevelése után épp készen állt az újabb anyaszerepre.



Hazavitték a kicsiket, ahol Isabelle minden fenntartás nélkül szoptatni kezdte a őket, fittyet hányva a kutyák és macskák közötti ősi ellentétre. Saját kölykeiként vigyázott rájuk, és a tigrisek is anyjukként szerették.



A magánállatkert tulajdonosai, Tom és Allie Harvey egész életüket a veszélyeztetett fajoknak szentelik. Magánállatkertjükben több, végveszélyben lévő tigrisfaj példányai is megtalálhatók.

Hála Isabelle odaadásának, Nasiráék szépen cseperedtek, és idővel Tom és Allie is be tudtak segíteni a nevelésbe. A kölykök ekkorra elég nagyra nőttek ahhoz, hogy cumisüvegből etessék őket.

Minden áldott nap kétóránként kellett etetni őket, szóval a három tigris etetése nem kevés időbe és energiába került, főleg, hogy egyre játékosabbak és csintalanabbak is lettek, de az állatbarát pár nagyon élvezte a gondozás minden pillanatát.



Ahogy a kölykök nőttek, sokan féltették Isabelle-t, nehogy az egyre erősebb tigrisek kárt tegyenek benne, de a félelmek szerencsére alaptalanok maradtak. Nasira és a többiek nagyon vigyáztak a kutyamamára, még játék közben is ügyeltek arra, hogy csak finoman harapjanak, nehogy kárt tegyenek benne.



Harvey-ék nagyon remélik, hogy a kedves történet felkelti majd az emberek érdeklődését, és sokan látogatják meg a tigriseiket. Bíznak benne, hogy így sikerül felnyitni a szemüket, és el tudják érni, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt a veszélyeztetett fajok fennmaradásáért.


Forrás: Farm.hu

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!