KicsiKözepesNagy

Életmentő boxer

Kigyulladt a nappali egy kanadai házaspár otthonában karácsonykor. Nem vették észre a terjedő lángokat, de szerencsére az egyik kutyájuk résen volt és figyelmeztette őket a veszélyre, így időben ki tudtak menekülni a házból.

A Nova Scotia tartományban, Glace Bay városában élő MacDonald családnak négy kutyája is van. Közülük a legidősebb Roxy a boxer, aki már 14 éves, és bizony rég lekopott róla kölyökkorának fürgesége. Ennek ellenére valószínűleg az ő ösztöneinek köszönhető, hogy a két gazdi és három másik négylábú társa még életben van.

Szenteste Margaret MacDonald otthoni irodájában dolgozgatott, míg férje a konyhában tartózkodott. Roxy egyszercsak felpattant és hegyezni kezdte a füleit. Margaret meglepődött a kutyájától szokatlanul heves reakció láttán, majd követte Roxyt, aki a nappali felé szaladt izgatottan szimatolva, olyan hangokat kiadva, amiket Margaret elmondása szerint a 14 év alatt még nem is hallott tőle.

A nappali ajtajába érve megdöbbenve konstatálta, hogy a szobát, a karácsonyfát és az elektromos fűtőtest környékét lángnyelvek nyaldossák. A házaspár nem vette észre a füstöt, Roxy azonban észlelte, hogy valami nincs rendben. MacDonaldék gyorsan felkapták pénztárcáikat és a pórázokat, majd a kutyákkal a kijárat felé indultak. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a tűz által keltett vákuum miatt ki sem tudták nyitni a bejárati ajtót, a férjnek be kellett törni, hogy távozni tudjanak.

Végül a gazdik és a kutyák is sértetlenül megúszták a kalandot, bár az egyik eb a nagy kalamajka közepette elszaladt, de nem sokkal később ő is előkerült. A család persze roppant hálás Roxynak. “Nélküle nem sikerült volna kijutni” - nyilatkozta Margaret a Cape Breton Post nevű helyi napilapnak. Mint utóbb kiderült, a tüzet egyébként valamilyen elektromos eszköz meghibásodása okozta.


Forrás: Farm.hu

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!