KicsiKözepesNagy

Holdszonda magyar módra – Puli Space

Ugyan nem kapcsolódik szorosan az oldalunk témájához, de egyrészt érdekes kezdeményezés, kíváncsiak vagyunk, meddig jutnak, másrészt mégiscsak egy Puli nevét adta hozzá.:)

Röviden összefoglalva, miről is szól ez az egész:
"Az űrutazás mindig is rendíthetetlen, állami monopólium volt, manapság azonban egyre többet hallani űrturizmusról, földkörüli űrszállodák terveiről. Egyesek ennél is távolabb tekintenek: a tabukat döntögető X Prize alapítvány a Google-lel közösen kiírta a Google Lunar X Prize versenyt, melynek célja, hogy bebizonyítsa, el lehet jutni égi kísérőnkre hatalmas állami pénzek nélkül is.

A verseny fődíja 20 millió dollár, amit az a csapat kap meg, amelyik először éri el 90%-ban magántőkéből a Hold felszínét, ott megtesz szondájával 500 métert és ezt közel valós idejű felvételeken dokumentálni is tudja. A versenyre újonnan nevezett, egyetlen magyar csapat a Team Puli Space. Célja, hogy 2014-ig feljuttassa az első magyar szondát a Holdra új, a gyakorlatban még ritkán alkalmazott, de már tesztelt technológiákkal. A többi csapattal ellentétben az egyszerűségre, a kis méretre és a strapabírásra helyezik a hangsúlyt. A csapat tagjai ezen kívül folyamatosan jelentkeznek ismeretterjesztő rendezvényekkel és írásokkal, melyekkel a tudomány és az űrkutatás fontosságára, és annak nem kevés magyar vonatkozására hívják fel a figyelmet."

Akit még érdekelnek további részletek, az keresse fel ezt az oldalt:
www.pulispace.com

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!