KicsiKözepesNagy

Értük, értünk. Értitek?

Pár éve végre mi is boldog kutyatartókká válhattunk, bár ez kicsit szimplán hangzik, mivel a kutya nálunk családtag.
Nem túlzás azt mondani, hogy azóta alaposan megváltozott az életünk. Átalakultak mindennapjaink, új két- és négylábú barátaink lettek, új hobby-kat fedeztünk fel, és hozzájuk rengeteg utazás is társult. Más dolgok lettek fontosak számunkra, az utazások szervezése, a szálláshelyek kiválasztása során is.

Korán feltűnt, hogy amikor itthon kerestünk olyan szálláshelyet, ahol kutyánkkal is fogadnak minket, egyáltalán nem volt olyan egyszerű, mint gondoltuk. Pedig annyira természetesnek tűnik, hogy az internet ezt teljesen leegyszerűsíti.

Csakhogy azt tapasztaltuk, hogy ezek a szálláshelyek elszórtan találhatóak meg, sok különböző oldalon, fórumokban megemlítve jó vagy rossz tapasztalatokkal. Esetleg véletlenül akadtunk rá egy-egy szálláshely oldalára, ahol esetleg valami csoda folytán az is fel volt tüntetve, hogy vihető kutya.
Még ma is sokakkal előfordulhat, hogy egy csomó szálláshelyet is meg kell kérdezni, vajon vihető-e kedvencünk is vagy sem, mert a weboldalukon nincs erre vonatkozó információ.

Bosszantó a sok "felesleges" kérdezősködés, és rendkívül időigényes az egész keresgélési folyamat. (Persze, ha van már egy tuti helyünk, és mindig csak oda megyünk, akkor nem. Kedvenc helyünk nekünk is van, több is, de még több lesz.:) )

De miért nincs (pontosabban nem volt) egy olyan oldal, ami nekünk, kutyásoknak, kutyával utazóknak szól?
Most már van! ;-)

Fontosnak tartjuk azt is, hogy a kutyatartás és a kutyák, kutyások elfogadottsága magasabb szintű legyen, mint ma!
Lássuk be, a kutyatartás, mint téma manapság megrekedt a kutyakaki, kutyatámadás, kutyakínzás "háromszögben". Hogy erről mennyire tehet a magyar "minőségi" média, azt inkább hagyjuk. De tehetünk róla mi, kutyások is.
Pedig ennél sokkal többet jelent az életünkben, és környezetünk életében is kutyánk!

Tőlünk nyugatabbra (gáz mindig erre hivatkozni, de akkor is ez van) sokkal magasabb szinten tart a kutyatartás kultúrája. Érvényes ez (nem kis mértékben!) gazdikra, törvényekre, szabályozásokra, és úgy egészében véve az élettérre. Ebbe beletartoznak a szállásadók és egyéb szolgáltatók is!
Reméljük, munkánkkal fokozatosan a vendéglátók és szálláshely üzemeltetők hozzáállását is sikerül megváltoztatni!

Látunk biztató jeleket, ismerünk tényleg kutyás helyeket, amiket meg is fogunk osztani Önökkel/Veletek! De ez csak a kezdet. Rengeteg tervünk van.

Szeretnénk hinni, hogy ez az oldal, és ez a "cél" nem csak nekünk fontos!

Kezdésnek azonban itt ez az oldal, ahol reményeink szerint hamarosan a legnagyobb, kutyás-vendégeket fogadó szálláshely adatbázis fog működni, ami kitűnő alap lehet egy kutyabarátabb élettér kialakításához is.

Legyen Önnek is ez az oldal az egyik KEDVENC HELYE!

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!