KicsiKözepesNagy

Strawberry Goldens Kennel, golden retriever

Elérhetőségek

Cím: Közép-Magyarország, Budapest, Budapest, III. kerület, Nánási út
E-mail: info@strawberrygoldens.hu
Weboldal: www.strawberrygoldens.hu

Szerencsések vagyunk. Szerencsések, mert kutyáinkban olyan társakra leltünk, akik nélkül kevesebb lenne az életünk. Pár éve még nem gondoltuk volna, hogy ilyen rövid idő alatt "megszállott" kutyások leszünk, és ennyire háttérbe szorítanak vagy épp előtérbe helyeznek dolgokat. De nem bánjuk. Sőt!

Szerencsések vagyunk, hogy rátaláltunk az Erdős házaspárra és így első Golden Retriever kutyánkra, Erdőskerti Orsira, vagyis Szamócára. Olyan kutyát ismerhettünk meg benne, általa olyan emberekkel kerültünk baráti kapcsolatba, aminek következtében nem is lehetett kérdés, hogy valamikor kell majd még egy (kettő, három, négy…?) kutya.

Szerencsések vagyunk, hogy az újabb kölyök választásánál Ginny (Ashbury Eternal Dream) akkor született, amikor Nekünk időzítésben jó volt :) , olyan helyen született (Ashbury Kennel), amit már akkor is nagyra értékeltünk, és nem utolsó sorban szerencsések azért, mert Cathy és Gérard – számunkra még most is kissé hihetetlen módon – lehetővé tették, hogy ismeretlenként “beesve” megkaphassuk azt a picit, akibe már az első pillanatban beleszerettünk.

Szinte minden meghatározó pillanatban tetten érhető volt a szerencse, amire annyit hivatkozunk, de persze ezek a lépések nem voltak ennyire zökkenőmentesek.

A kutya mindig is fontos szerepet játszott az életünkben, saját kutya tartásáról azonban 2007-ig inkább csak álmodozhattunk. Úgy éreztük, sem az életvitelünk, sem a lakóhelyünk nem megfelelő arra, hogy a szerintünk minimálisan elvárható feltételeket biztosíthassuk a számára. 2007 augusztusában végre olyan helyre költözhettünk, ahol már mindezt megfelelőnek tartottuk, így amint tehettük, megkezdtük a kölyök keresését.

Fontos volt, hogy megbízható helyről válasszunk, még ha az ár így magasabb is, mint a lelkiismeretlen szaporítók vagy a sokszor meggondolatlanul almot “lehozók” által kért összeg. A Kati és Laci (Erdőskerti Kennel) által képviselt értékek abszolút meggyőzőek voltak számunkra, azóta is szívből tudjuk ajánlani Őket, bárki is jó Golden retriever tenyésztőt keres az ismeretségi körünkből. Szamóca mind a külső, mind a belső tulajdonságait tekintve kiváló kutya.

Nem terveztük tenyészteni, nem akartunk kiállításra és/vagy vadászatra járni, gondolom sokan vannak ezzel így. Aztán az évek során mégis sokat változott kezdeti elképzelésünk. Ez is szerencse, és örökké hálásak leszünk ezért!

A 2009-es évet arra szántuk, hogy Szamót tovább képezzük és megnézzük mire képes valójában a kiállításokon. Mivel abszolút kezdők voltunk ezen a területen (kiállítás), minket is meglepett, ahogy Szamóca az év második felében egyre jobban kiteljesedett és elkezdte gyűjteni a jobbnál jobb eredményeket.

Miután a különböző kiállításokon hazai bírók, számunkra fontos ismerős vagy nemzetközi tenyésztők (Catherine Collins – Erinderry Kennel, Anne Woodcock – Stanroph Kennel) is elismerően nyilatkoztak kutyánkról, már mi is elhittük, hogy nem csak elfogult gazdiként tartjuk Szamót gyönyörűnek, tenyésztésre érdemesnek.

Közben berobbant életünkbe a második kutya is. Azért voltak bennünk kérdőjelek az újabb kutya érkezését illetően. Tudunk-e vele eleget foglalkozni, hogyan jön ki az idősebbel, nincs-e túl kevés korkülönbség közöttük (idős korukra is gondolva), stb., stb.? Végül úgy döntöttünk, kell. :) Most már kicsit másképp fogtunk a keresésnek. Sokkal jobban tudtuk, hogy milyen helyekről, milyen típusú kutyák, és tőlük származó almok érdekesek számunkra. Első körben ezúttal is az Erdőskerti Kennel jött számításba, de sajnos ott akkor nem született meg az alom, mi pedig türelmetlenebbek voltunk annál, hogy várjunk még fél vagy egy évet, már csak a későbbi terveink miatt is., így a határon túl is intenzívebben kezdtünk keresni. Végül márciusban megérkezett Ashbury Eternal Dream, Ginny, a mi nagyon kutyánk. :)

Ginny természete újabb színt hozott életünkbe. Temperamentuma mindenkit magával ragad. Semmit sem csinál félgőzzel. Nagyon játszik, nagyon dolgozik, és nagyon bújik. Igazi kis energia bomba, akit szerencsére második kutyaként már kicsit tapasztaltabban tudtunk és tudunk terelgetni, tanítgatni. Néha bizony a türelmünket is próbára tette, sokáig nem volt olyan nap, amikor ne lepett volna meg minket egy újabb csínytevéssel. De nem lehet rá haragudni, egy pillanattal később már le is vesz minket a lábunkról. Nos, igen, még mindig van mit tanulnunk nekünk is. :) Ginny a kiállítások terén is nagyon ígéretes, szereti megmutatni magát, gyönyörűen mozog a ringben, és hozza a szép eredményeket is. Kíváncsian várjuk, mi lesz belőle.

Röviden összefoglalva ezek vagyunk mi, azaz most már ez a Strawberry Goldens Kennel.

Minden jelenlegi és jövőbeli kutyásnak legalább annyi szerencsét és örömöt kívánunk, amennyiben Nekünk is részünk volt az elmúlt időszakban!

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges!